Antibes inte drabbat av stormen Alex

Stormen Alex har orsakat förödelse i södra Europa men enligt de rapporter jag fått syns inga direkta spår i Antibes. Bilderna i detta inlägg är alla tagna igår lördag 3 oktober 2020. Några är morgonbilder, andra från lunchen. Som synes ser det ut som vanligt. Den första snön har fallit på topparna i bakgrunden.

Alex har orsakat stor skada i Nice och Italien

Längre österut har Alex orsakat stora översvämningar och flera dödsfall. Södra Frankrike ska ha fått 450 mm regn, vilket motsvarar halva Sveriges årsnederbörd (läst på svt, lite oklart hur de menar tyckte jag). Jag har sett bilder från Ventimiglia där floden har svämmat över alla bräddar. I Nice lär det vara den värsta översvämningen på flera hundra år. Och i Breil-sur-Roya är både hus och bilar begravda i lera. Det är en av stationerna längs tågresan mot Tende, den som också passerar Saorge.

I Antibes ser allt ut som vanligt.

Det är inte ovanligt med oväder på hösten. Jag har äldre bilder från oväder från Antibes, varav en del gått hårt åt strandpromenaden i Antibes. Det kan också vara kanonfint i oktober.

I Antibes går livet sin gilla gång

Jag har inte hunnit skaffa mig någon större koll på hur livet i Antibes är eftersom mitt bokprojekt är inne i ett intensivt skede. Jag konverterar koppardaler mellan olika århundranden för att hålla koll på vad en ko kostade samt har just lärt mig att snösiska inte längre räknas som en egen art.

Men så mycket har jag förstått att livet är ungefär som vanligt i Antibes, fast med munskydd. Vattnet har i alla fall den där underbara turkosa färgen som gör att man längtar dit.

chefstomaten