Årets bild? Vårflod i Anderssjöåfallet

Anderssjöåfallet är kanske Funäsfjällens mest fotograferade vattenfall. Inte konstigt med tanke på att det ligger så lättillgängligt precis vid vägen. Även jag har fotat det åtskilliga gånger. Men nu har jag tagit min bästa bild hittills av fallet! Det tycker jag i varje fall själv och mina Instagramföljare verkar hålla med.

Vill du också dit, undrar hur det ser ut eller funderar på om det finns någon trevlig rundvandring man kan göra så spana in höstens inlägg från Anderssjöåfallet. Där finns allt det (bläddra förbi fotoinfon i början bara).

Anderssjöåfallet 19 maj 2020

Vårfloden är igång nu

Orsaken till att jag åkte dit är att vårfloden är igång nu. Det är översvämmat överallt. Det är också mäktigt mycket vatten i själva fallet. Hur det ser ut just nu syns på bilden nedan. Bilden ovanför är tagen för ett par veckor sedan. Om du tittar nära så står jag betydligt närmare fallet, på det som idag är bäck.

Andra människor hade promenerat ännu närmare men det fick jag inte för M som var med. Hon hävdade att snöbryggan jag stod på när som helst skulle kunna kollapsa och jag fara iväg ut i Tännån för att aldrig återses.

Anderssjöåfallet 8 juni 2020

Dags att presentera favoritbilden. Den är tagen en bit uppströms. Jag har inte gått alla 303 trappstegen utan bara en bit. Sedan var solen vänlig och tittade fram vilket bättrade på allting. Sedan låg det en gren i mitten som jag kunde fokusera på.

Andra vattenfall i Funäsfjällen (som jag bloggat om) är Svanåfallet och Kvarnströmmen. Sedan finns ett par till i böckerna.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)