Smultronställen-boken billigare än en hamburgare under bokrean

Just nu går det att beställa min ursnygga presentbok Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm till rena rama fyndpriset hos Bokus.  

”En mycket trevlig och informativ bok – har testat några av ställena och fler lär det bli 👍🏻😉🥐🥨🥯🍰🥧☕️”

Läsarkommentar februari 2022
Ett uppslag från Östergötland med Röttle by och vattenfall

Bokrean erbjuder massa inspiration för Sverigesemestern

Det finns en hel del fynd att göra på bokrean och kan vara värt att botanisera runt lite för att bunkra upp med inspiration till sommarsemestern. Bokrean börjar först den 21 februari, men hos Bokus går det att förbeställa. Sänkta priser verkar vara eftertraktat för första veckan var sexton av de tjugo titlar som sålde mest i kategorin resor reaböcker. Och inte mindre än tre innehåller tips för utflykter i Skåne. Det är Gåtfulla Skåne, Balla Skåne eller Best of Skåne. Uppenbart är skåningarna förtjusta i utflyktsböcker.

Det finns också möjlighet att lägga vantarna på klassiker som Charles Darwins Resan med Beagle eller Tyst vår av Rachel Carson till rabatterat pris i år. Eller den relativt nyutkomna Historiska Berlin – en reseguide till andra världskriget och kalla kriget. Martin Kraghs Rysslandsbok från förra året skymtade också förbi när jag bläddrade runt.

Så här ser det ut om du går till Bokus. Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är en av de där titlarna på topplistan.

Mycket inspiration för pengarna

De som beställer Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm under bokrean får verkligen mycket bok för pengarna. Anneli Petterson som formgett den har lagt ner massor av tid och har skapat ett litet konstverk i min mening. Mina texter är heller inte så pjåkiga. Det är en mix av utflyktsidéer och fakta i lättsmälta doser.

Det är mycket möjligt att jag sänkte priset överdrivet mycket. Jag anmälde boken sista kvällen och fick ett ryck att ska det reas ska det göras rejält. Tanken var att sänka tröskeln för alla som fått elräkningar så höga att de svimmat. Kruxet är att jag samtidigt sänkte priset långt under vad jag själv betalat för trycket. Så skulle efterfrågan bli hög kan jag inte fylla på med fler.

En hamburgare är inte en hamburgare längre

Reapriset 99 kronor är faktiskt mindre än vad en hamburgare kostar på många ställen nuförtiden. Häromdagen såg jag högrevhamburgare för 192 kronor och en semla är visst uppe i 47 kronor. Jag nämner hamburgare i rubriken för att det var där bokprojektet började. Då såg förvisso inte hamburgeställena ut som de gör idag.

Hamburgeställen och vägkrogar i all ära, lägg på en timme i restid och förvandla den monotona färden mellan Stockholm och Göteborg (eller den omvända) till en trevlig utflykt istället. Genuina kaffestugor, pampiga slott och pittoreska ruiner väntar på dig!

Så såg min tänkta baksidestext ut 2015

Fler Smultronställen längs andra vägar

Jag gillar smultronställen och jag har fortsatt att samla på dem när jag är ute och reser. En del fynd har jag liggande i olika mappar, andra har jag publicerat i sociala medier eller här på bloggen. Än så länge är det främst dessa jag fyllt på.

Det är möjligt att de blir böcker i framtiden av dem också, men just nu jobbar jag med att fylla på i Kristinas Strövtåg-serien. Passa gärna på och köp dem också. De är inte på rea utan det är ett innan-priset-höjs-erbjudande.

De första två titlarna i serien Kristinas strövtåg.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)