Vad vill du veta om tåg till och runt Rivieran?

Hör du till de snart fyratusen som läst gästartikeln med tips för hur man tar tåget till Rivieran? Eller har du suktat över möjligheten att ta tåget mellan olika kustvandringar på Rivieran? Vill du ha mer bilder och information av samma sort? Då ska hålla ögonen öppna i veckan som kommer!

Den 4 april 2019 kliver jag och Maria Unde Westerberg (som skrev den populära tågtipsarartikeln) på ett tåg med våra interrailkort i högsta hugg. Vi kommer att testa toaletter, spana in bagageinlämning och undersöka tillgängligheten på tågstationer. Vi kommer säkerligen att ta mängder med foton, lite beroende på hur många kameror jag väljer att släpa med mig (denna fråga betyder att jag återigen har packningsbekymmer).

Följ #Rivieraninomräckhåll för att hänga med på vår resa

Ett urval av fotona och erfarenheter från våra test kommer vi att dela med oss av. Vi har skapat en speciell sida på Facebook för detta ändamål. Den heter Rivieran inom räckhåll. Under samma namn finns vi på Instagram. Vi kommer säkert även råka posta en del på våra vanliga konton, då med taggen #rivieraninomräckhåll.

Vi vill gärna veta vad vi ska spana efter. Vad är du intresserad av? Jag vill i alla fall veta hur det är med elkontakter, hur det är att sova i sovvagn (får man klaustrofobi) och hur maten är i restaurangvagnen för oss allergiker. Vi tar gärna emot önskemål på detta och andra saker vi ska ta reda på. Skriv en kommentar här nedan eller på valfritt socialt media.

Gästblogginlägg leder till gemensam resa

Bakgrunden till den här resan är att jag blev så nyfiken när jag läste Marias fina artikel att jag också vill ta tåget till franska Rivieran. Eftersom jag precis slutat på ett stort och mångårigt uppdrag så såg det ut som det fanns utrymme i kalendern. Vi slog därför till och bokade en resa. Sedan visade det sig att jag varit en smula tidsoptimistisk. Istället för att ha gott om tid är jag superstressad över att bli klar med Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm.

Mitt engagemang i reseplaneringen har därför varit en smula begränsat. Hittills har det inskränkt sig till att jag hummat när Maria pratat om hur hon köpt billigare interrailkort på något sätt, att tåg någonstans i Danmark är ersatt med buss och att vi ska vara tre timmar i Paris. Jag tycker allt ska bli spännande och uppskattar verkligen att resa med någon som redan har skaffat sig kunskapen om fördelarna med olika sträckor. Maria pratar också om att jag ska få fota berg i morgonljus, vilket låter helt underbart.

Jag hoppas att jag kan hitta lite el ibland så att jag kan blogga om våra fynd från resan. Annars blir det kanske några stappliga blogginlägg skrivna på mobilen. Nu ska jag i varje fall återgå till att slita mitt hår över boken om entreprenörerna som byggde/bygger området mellan Göteborg och Stockholm.

På återhörande!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)