Vandra från Courmes – Bertils favorit

– Vilka är dina 3 favoriter på Rivieran? frågade jag min bordsgranne på lunchen med svenska Rivieraklubben i torsdags. Bertil svarade Courmes, ett område i Italien och fransk sjukvård. Jag fick många bra anekdoter om fransk sjukvård, några av dem kanske hamnar i min bok Strövtåg runt Antibes. Det retade mig dock en smula att Bertil kunde nämna en enda liten pytteort som jag inte kände till, jag tycker ju att jag har korsat området framlänges och baklänges.

Courmes liten by i övre delen av Gorges du Loup

Courmes ligger högst upp i Gorges du Loup i slutet av en liten vägstump så om man inte är på väg dit så hamnar man inte där av en slump. Det är en liten by med 100 invånare och ett Auberge. Där ska man äta lunch efter avklarad vandring enligt Bertil. Vi anlände lite sent (det var bland annat någon som skulle leverera en krönika på morgonen) så vi fick avstå lunchen. Men vandra gjorde vi. Vi valde vår gamla favorit GR 51 och gick uppåt, uppåt och uppåt. Jag förväntade mig att vi skulle få en fantastisk utsikt över Vargklyftan när vi kom upp. Tji fick jag, allt vi såg var ett svart regnmoln, vi fick därför lite bråttom ner igen.

På vägen ner såg vi både Gourdon och Gréolières på avstånd. En av finesserna med denna vandring var att vi gick en rundtur, ca 7-8 km. Stigen var lite smal här och där men det blommade vackert.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)