Boule med Rivieraklubben i Valbonne

Idag var det säsongsavslutning på boulen i Valbonne. Varannan torsdag under höst och vår spelar Svenska Rivieraklubben boule på den fina bouleanläggningen precis utanför Valbonne. Det är skillnad att spela på riktiga banor och spela i den ojämna Albert I-parken i Antibes. Tyvärr var det tävling idag så vi fick spela på reservbanorna. Nackdelen med dem är att de är ojämna och att det inte finns någon skugga.

Det var i Valbonne jag gjorde boule-preimär för ett år sedan. Då var jag glad om kloten överhuvudtaget hamnade i rätt del av banan, nu vill jag att de ska hamna där jag siktar. De gjorde de – någon gång emellanåt. Första matchen vann vi med 13-2, inte för att jag spelade bra utanför att min medspelare spelade lysande och motståndarnas klot hela tiden hoppade och studsade iväg åt fanders (ok, jag spelade faktiskt inte helt åt skogen heller, några poäng plockade jag hem). Nästa match var det tvärtom. Våra klot studsade, rullade och hoppade helt åt pipan. Träffade jag någon gång motståndarens klot så petade jag ofelbart det närmare lillen, inte tvärtom. Vi fick trots det spela match om femte pris, en match vi vann (efter att ha legat under med 0-7 skärpte vi ihop oss och vann med 13-7).

Eftersom det var säsongsavslutning så fick även femtepris en vinst! En trevlig cabernet sauvignon som jag givetvis öppnade till kvällsmackan. En trevlig omväxling till allt rosévin jag pillat i mig under dagen. Uppvärmning inför boulespelet består nämligen av lunch i närbelägna Plascassier med rikligt med rosévin. Alkoholnivån i kroppen behöver sedan hållas på en konstant nivå i kroppen, därav täta besök i baren där rosévin eller kaffe i plastmugg har enhetspriset €1.

Nedan några blandade bilder från dagen. Jag har min vana trogen tagit bilder på ett visst avstånd.

Fiffigt med magnet på snöre om man har problem att böja sig ner och plocka upp kloten.

 

chefstomaten