Akvarellutställning i Valbonne 2-14 april 2019

Att titta på en akvarellutställning är en perfekt avkoppling en regnig lördag när man är en aning trött efter några dygn på tåg (en rapport från tågeriet är på gång). Just nu finns det lämpligt nog en akvarellutställning på hyfsat nära håll, i Valbonne. Kocken var inbjuden på vernissage igår kväll, men stannade hemma för att fixa middag åt mig när jag väl tagit mig till Antibes.

Istället åkte vi vill Valbonne i förmiddags. Vi parkerade i utkanten av stadskärnan och gick ner till utställningslokalen Salle Grand Esprit.

Svenska Anna-Karin Fast en av utställarna

Utställarna är alla deltagare i en akvarellkurs. En av dem är svenskan Anna-Karin Fast. Hon har bland annat målat ett par vackra akvareller av vallmo. Den ena var redan såld och den andra var privat men det fanns kort till salu med båda motiven. Perfekt tycker jag, kort kan man aldrig få för många av och det är roligare att skicka unika kort.

Gissa vilken som är foto och vilka som är akvareller

Utställningen äger rum 2-14 april 2019 i Valbonne. Lokalen ligger precis utanför den stadskärna som är byggd som en rektangel efter romersk förebild. Den är öppen varje dag och bemannas av konstnärerna själva.

Bilden nedan visar en tävling som var svårare än väntat, men skoj, nämligen att gissa vilken bild som är ett fotografi och vilka som är avbildningar i akvareller. Flera av akvarellerna var naturtrogna och ser ut ungefär som ett foto som varit igenom ett akvarellfilter. Jag tror förstås att jag gissade rätt. Jag valde en bild på akvarellpapper men jag tror att den var en utskrift av ett fotografi. Kul hur som helst.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)