Bäst och sämst i Göteborg i helgen

Kocken hälsade på mig i helgen och Göteborg visade sig från sin soligaste sida! Alla vädergudar hade dock inte hört talas om detta celebra besök utan en isande vind blåste rakt genom märg och ben. Vi tvingades söka skydd i Palmhuset en stund, det gjorde i och för sig ingenting eftersom kameliorna fortfarande glädjer alla besökare med sin färgprakt. Jag fick därmed också möjlighet att testa mitt senaste fototillbehör på kameliorna (och konstatera att jag inte är någon blomfotograf och att jag antingen får lägga ner kamelior som fotoobjekt eller ta och läsa manualen till kameran och hitta någon bättre inställning än auto-auto).

Till listan med bra saker ska också läggas kaffet på bar centro. Kocken höll inte med när jag försökte kalla inredningen ”mysig” (han har en poäng, det är italienskt sunkigt snarare än mysigt – mycket autentiskt) men var nöjd med kaffet. Något mindre nöjd var han när mitt favoritsushiställe på Kyrkogatan börjat lägga majonäs i maki-rullarna. Styggelse.

Totalt sett var Kocken nöjd med allting under sitt besök, utom en sak som han sågade i hårda ordalag: västtrafik. Eller om man ska vara mer specifik, västtrafiks prissättning och västtrafikkortet. Som besökare fick han betala 150 kronor för ett kort med 100 kronors att resa för. Sedan räckte inte pengarna, eftersom det givetvis inte fungerade som det skulle. För att resa mellan Göteborg och Mölndal krävs att man trycker på en knapp märkt + samtidigt som man visar kortet vid påstigning. Sedan krävs att man även visar kortet när man kliver av. OM alla fungerar som det ska så dras då 25 kronor från kortet. I annat fall dras det 16.40 vid påstigning och 16.40 vid avstigning dvs 33 kronor.

Kockens kommentar: i Antibes lämnar jag fram en guldpeng (1 euro, ca 9 kronor) till chauffören som inte sitter i någon glasbur och sedan får jag en biljett som jag stämplar och kan åka för hur mycket jag vill i tre timmar.

Tja, man kanske inte kan göra karriär i Antibes på att skrämma bort turister från stan?

chefstomaten