Bilder tagna med sigma 70-300mm

Jag har lånat ett enkelt teleobjektiv några dagar, ett sigma 70-300mm APO DG. Tillsammans med min Canon Eos 400D agerar det  ”112-480mm”. Det första som slog mig var vad lätt kameran blev med detta objektiv på. Jag släpar normalt omkring på en massa extraglas som kamerahuset inte förmår använda (mitt Canon EF 24-105mm är ett objektiv för en fullformatkamera). Det andra som slog mig var vad ostadig jag blev på handen när jag vevade ut objektivet helt.

Teleobjektiv är fiffigt när man vill plåta djur, t ex fåglar,men ska bilderna bli riktigt bra, ja då behöver man mer tele, eller hålla sig till fåglar som är vänliga nog att visa upp sig på nära håll, fiskmåsar och sånt. I stan gör sig teleobjektivet rätt dåligt. Jag har gnällt en del över bristen på vidvinkel med mitt vanliga objektiv, då kan ni gissa hur det var att försöka fånga Göteborgshjulet med sigman. Fick knalla runt Operan för att få med den halva av hjulet som de fått upp.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on maj 15th, 2010 at 06:03 e m