Brunos espresso – undangömt café mitt i stan

Läget är allt när det gäller lägenheter och caféer, sägs det. Så vad kan man säga om läget för Brunos espresso? Det ligger egentligen riktigt centralt, blott ett stenkast från Nordstan. Men på undanskymda Postgatan. Vem har ärende där? Ja man kan välja Postgatan på väg till Ölrepubliken. Gör man det går brunos inte att missa, för det är en oas på en för övrigt intesägande gata.

Går man in möter man rakt fram en liten disk med bakverk som måste vara hemgjorda, de ser så ut. Till vänster har man hela caféet, stort som ett ordinärt vardagsrum. Ett halvbohemiskt vardagsrum för compact living-generationen. Välkomnande värmeljus på höga barbord, en väggfast bänk med massa kuddar längs de två väggarna. På väggarna hänger inramade svart-vita bilder från olika delar av världen. Under varje står fotografens namn. Utställning? Försäljning? Jag försöker klura ut varför just de bilderna valts ut, vad fotografen vill säga och om inte något av mina alster kunde kvalat in.

Latten för 30 kronor är bra även om den inte är med i tävlingen om stans bästa kaffe. Det är däremot broccoli- och svampsoppan (50 kronor). De enda minusen i protokollet är att brunos stänger kl 19, jag är ju en anhängare av kvällsöppna caféer och att de saknar kundtoalett. Det verkar dock gå bra att låna personaltoaletten om nöden kniper.

chefstomaten