Eva’s Paley – uteplats med spanläge över Avenyn

Eva’s Paley är flaggskeppet i Göteborgs egen cafédrottning, Eva Olssons, imperium. Det är hennes andra näringsställe efter fröken Olssons café. Framgångarna med fröken Olssons lärde henne vikten av generösa öppettider och att läge är allt. (Fröken Olssons har många företräden men läget är inte ett av dem). Tack vare slump och envishet fick hon köpa lokalen högt upp på Avenyn när den var ledig. Jag har blandade känslor inför Eva Olssons caféer. Å ena sidan tycker jag att Eva själv är en förebild och inspirationskälla. Jag gillar att hon satsar på fairtrade kaffe och hennes inställning att alla är lika välkomna, oavsett om man bara vill låna gratis Internet i några timmar. Men tyvärr, jag gillar inte hennes caféer.

Jag fattar inte riktigt varför och därför testar jag med jämna mellanrum. Är jag på avenyn finns dessutom inte så värst mycket att välja på varför jag ibland hittar mig själv på Condecco (om jag är mitt på Avenyn) eller Eva’s Paley om jag är närmare Götaplatsen. Köper mig en stor latte (39 kronor – host) i en av de specialdesignade muggarna och undrar varför jag inte gillar dem. Jag tror det är för att jag tycker att godset i dem är lite för tjockt. För den oranga färgen är det inget fel på. Nu ska jag inte vara alltför negativ. Vill man spana på Avenyn är uteplatsen ett utmärkt ställe. Som i förra veckan när Kulturkalaset invigdes. På bilden skymtar några blå hattar, det är Göteborgsoperans kör som sjungande cyklade förbi på de nya hyrcyklarna styr & ställ.

chefstomaten