Gute glass bättre än Visby glass (tycker jag)

Sommarens tredje glassprovning ute i landet är genomförd. Denna gång i Visby. Glassprovning låter officiellt, i själva verket råkade jag bara äta två glassar från två olika lokala tillverkare i var sin ände av en jobbresa. Den ena glassen gjorde mig besviken, den andra gjorde mig glad. Därför utnämner jag den ena till vinnare.

Om vi börjar med Visby glass så frågade jag efter deras mörkaste chokladglass samt deras specialitet. Jag rekommenderades att prova mullbär. Jag tror att det var första gången jag åt något med mullbär (som annars är mer känt för att vara silkesmaskföda). Jag blev inte helt såld på mullbär som glassmak.

Deras mörkaste chokladglass hade en bismak som jag inte lyckades identifiera. Det närmaste jag kom var besvikelsen som barn när jag trodde att jag fått tag i en choklad men det visade sig vara något som skulle smaka kaffe. Glassen hamnade där jag brukar placera glassar jag inte gillar: i en överfull soptunna.

Några dagar senare ställde jag samma fråga vid ett stånd som sålde Gute glass. Vilken är er mörkaste choklad och vilken är er specialitet? Nu tog jag inte deras specialitet för det var saffran-honung och jag mår illa av honung. Jag valde gotländsk sommarnatt istället. Det är en blandning av jordgubb, hallon och apelsin och tydligen en av deras klassiker.

Sommarnatt föll mig i smaken. Även chokladglassen var helt ok. Jag har ätit bättre men många sämre. Trevligt att avsluta vistelsen med en god glass.

Har jag rätt?

Tomatsallads läsare brukar ha koll och hojta till om jag varit orättvis i min bedömning. Kanske hade jag bara otur i mitt val av glassmaker på Visby glass? Eller så är Gute glass erkänt bättre?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)