Jag och franska tåg är ingen gyllene kombination

Just because #sncf website says there is a 05.29 train on Sundays doesn't mean there is one. #stuckatrainstation. #RuntAntibes #MittNice

Inte nu igen? Jo! Jag har varit ute och åkt tåg och givetvis så gick inte resan helt smärtfritt. Trogna läsare har redan hört allt om strejker och förseningar. Just strejker är orsaken till att jag kollade tidtabellen på nätet istället för en sådan där tryckt version (plus att jag faktiskt inte hade någon aktuell papperstabell). Enligt sncf:s webbsite skulle första tåget gå 05.29. Vilket var bra eftersom jag ville hinna med Kottetågets första avgång kl 06.55 från Nice.

När jag kom till tågstationen i Antibes visade det sig att första tåg på söndagar går 06.26. Det står mycket riktigt i den tryckta tidtabellen men var inte den info jag fick från nätet.

Medpassagerarna partydjur

Jag var faktiskt inte ensam på tågstationen vid denna tidpunkt, men jag var den enda med rygggsäck och gympadojor. Resten var på väg hem från en rejäl partykväll. Jag hann känna mig rätt gammal innan tåget avgick – när hånglade jag senast en hel kväll med en främling vars namn jag på morgonen inte ens kom ihåg?

Tåget rullade in i Nice 06.53 vilket ju var retligt nära min 06.55-avgång. Nu var det inte ens i teorin möjligt att hinna med det tåget eftersom det smalspåriga Kottetåget eller Train de Pignes har en egen tågstation. Nästa tåg gick 09.25 så jag fick slå ihjäl ett par timmar i Nice. Något jag gjorde dels med att leta efter en öppen toalett samt med att ta en och annan bild. En del av dem såg rätt lovande ut. Det är ju inte direkt någon utmaning att ta lovande bilder i morgonljus. Det blev svårare senare under dagen när det dessutom var för varmt och jag började bli trött.

Total sett tror jag att jag skrapade ihop 500 bilder innan jag kom hemramlande vid halv åtta på kvällen. Jag hoppas att någon av dem ska platsa i Strövtåg runt Antibes för det var därför jag var ute på denna expedition. Ironiskt nog var det faktiskt ett tåg som jag ville fånga på bild. Om man inte fotat på ett tag och fotoutrustningen inte är i toppform så är svarta rörliga föremål inte det enklaste att fånga.

11385185_316485528525249_953687165_n
Entrevaux

Ska titta igenom bilderna nu och se om någon duger till boken. Här är ett litet smakprov från instagram så länge. Nyfiken på att se mer?

chefstomaten