Kameraklockan gör mig förvirrad

Ganska högt upp under avdelningen irritationsmoment står att mitt kamerahus självsvådligt byter tid på bilderna ibland. Inte helt på egen hand, jag tror att den inbyggda GPS:n är inblandad på något sätt.

Det är sagolikt irriterande när man kommer hem från en fjortontimmars arbetsdag och laddar in 400 bilder i hårddisken att de hamnar huller om buller. Mobilbilderna har en tid och kamerabilderna en helt annan. Det gör att lunchbilder blandas med vandringsbilder och det är svårt att koppla samman mina ”kom ihåg att xxx såg ut så här” med mina anteckningar. Vilken bild hör till vilken by?

Canon 6D kör med vintertid?

Jag har inget minne av att detta hänt i Sverige men jag har å andra sidan inte haft detta kamerahus så länge. Första gången bilderna hamnat i oordning trodde jag att det var jag som missat ställa om huset till sommartid. Nästa gång att jag glömt spara när jag rättade tiden. Efter tredje utflykten var jag rätt säker på att jag verkligen ställt in samma tid i kameran som i mobilen och sparat, men att huset ändå bytte – efter tjugo bilder ungefär. Det tog mig en bra stund att komma fram till exakt när kameran bytt tid så att jag kunde ändra tiden på rätt bilder. Närmare 1000 stycken har jag ändrat tid på. En rätt trist sysselsättning när jag har annat jag behöver göra. Det värsta är att jag inte vet jag hur jag ska undvika att det blir likadant imorgon.

De provensalska soluren som illustrerar det här inlägget har båda filmkoppling. Kanske kommer jag till de historierna också så småningom.

God natt!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)