Kameroverall sökes så att kameran kan flytta ut ur sockan

Om man nu köpt sig en riktigt nätt och fin kamera som är lätt att bära omkring på, inte vill man då ha en jätteväska att stoppa den i – eller? Jag är hemskt förtjust i min lilla sony och bär omkring på den jämt. Men att lägga den direkt i handväskan visade sig inte vara någon bra idé. Den ska visserligen tåla att tappas i golvet (och jag har badat med den), men den tål tydligen inte den osorterade röra som en kvinnas handväska utgör. Pekskärmen fick rejäla repor redan efter någon dag. Trist!

Den behöver alltså en overall av något slag. Så jag travade till scandinavian photo och började leta. De har verkligen en stor sortering av kameraväskor, i alla storlekar och former. Men de verkar alla vara sydda i samma material. Rejäl vaddering är rätt till den tunga 20000-kronors systemkameran, men varför använda samma typ av material till små lätta kameror? Jag provade ett par stycken och kameran blev dubbelt så tjock (blä). Varför betala dyrt för liten och tuff kamera, och sedan bära omkring på en tjockis? Visst, rejäl vaddering är säkert bra, men nu ska jag inte lägga kameran under ett bildäck och köra över, jag vill bara repskydda den i handväskan.

Lösningen? Ja tills vidare bor kameran i en udda socka jag hittade i socklådan. Gratis, fungerar, men ack så fruktansvärt fult. Hand upp alla som tycker (kräver) att jag omedelbart införskaffar någon annan form av kameraoverall (gärna med tips på inköpsställe).

chefstomaten