Kutterkonfekt i Trosa

Kutterkonfekt kallas sig själva för tre butiker och ett sockerbageri. Själv har jag stött på dem i egenskap av café. Ett riktigt mysigt och trevligt sådant med bra kaffe.

Det var när jag var på hemväg från skrivhelgen på Nynäs slott som pansarkryssaren plötsligt vek av från den väg som google maps rekommenderade och istället hamnade i världens ände. Förutom bristen på parkeringsplatser kan jag verkligen rekommendera andra bilar att göra samma sak.

Den bit i Trosa som jag traskade från parkeringsplatsen i tjottahejti till Kutterkonfekt och åter var nämligen sockersöt. Jag parkerade vid Trosa kvarn och gick längs Trosaån innan jag villade in mig bland trävillorna. Snickerglädje, gamla båtar och en klassisk bokhandel passerade revy innan Kutterkonfekt dök upp från ingenstans.

Självklart gick jag in och lika självklart kunde jag inte motstå en äpple och calvadostryffel med ett stänk av kanel. Kaffet var riktigt gott men tryffeln hade mått bra av mer choklad och mindre av resten tycker jag.

Caféet är inte så stort inuti men det finns ett bord samt pralintillverkning på ovanvåningen. Och så finns det en stor innergård.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 25th, 2017 at 09:48 f m