Lingonen blommar i skogen

Det var så fruktansvärt roligt att plocka fram kameran igen att den fick följa med ut på en hundpromenad i skogen. Skogen är faktiskt alldeles full med fina blommor. En del är dock lite oansenliga jämfört med sina trädgårdskusiner så det gäller att böja sig ner.

Förutsättningar för att komma hem med fina bilder var alltså bra. Förutom två små problem som samverkade. Det ena är att autofokuset verkligen inte fungerar. Det har jag ju klagat över länge, ända sedan kamerahuset var inne hos Canon service center för två år sedan. Det betyder att jag måste använda manuellt fokus. Det är inga problem för saker som står stilla vilket blommor ofta gör. Tyvärr gör inte myggen det. Och jag är tydligen någon form av myggmagnet.

Dessutom hade jag en hund i koppel och varje gång jag precis rattat in fokus så ryckte han såklart i det. Bara att börja om och under den tiden hann myggen ju så klart zooma in på mig. Varpå jag bara tryckte av lite på vinst och förlust och snabbt flydde från platsen. Det är inget vinnande koncept för makro som har så otroligt kort skärpedjup.

 

 

chefstomaten