Lunch med utsikt på la Cave de Tourrettes

En av de roliga sakerna med att ha en blogg är att lära känna andra som bloggar. Läsa vad de skriver, länka till varandra och kanske även träffas så småningom. En av de som gästbloggat här på salladen är Kerstin från min franska hylla.

Kerstin bor ovanför violstaden Tourrettes sur Loup (hustaket kan ev skymtas i bilden ovan) i ett helt fantastiskt hus (jag säger bara egen olivolja och massor av citroner!).  Igår bjöd Kerstin in mig på lunch i Tourrettes och hon hade valt ett ställe med spektakulär utsikt. La Cave de Tourrettes ligger i närheten av kyrkan och är ett ställe där man kan slinka in och dricka ett glas gott vin. De har ett par bord ute, några få inne och så har de en balkong panoramique – tre små bord på rad. Inget för den som har anlag för svindel.

En helt underbar miljö att äta en lång och avslappnad lunch på i trevligt sällskap. Vilket måste vara bästa medicinen mot stress.

Att det var en cave vi satt på märktes på rosévinet som inte var av vanlig husets vin-klass utan riktigt gott. Kombinationen grapefrukt, valnötter och roquefort lockade oss att ta endive-salladen till förrätt. Någon borde ha berättat för kocken att dill har man bara till kräftor. Men ankan jag åt till huvudrätt var perfekt tillagad och mycket god.

Efteråt promenerade vi en sväng i Tourrettes och åt violglass till efterrätt (vad annars i violstaden :)). Jag tog också en och annan bild med storkameran som jag ser fram emot att ta en närmare titt på.

Det får dock anstå ett par dagar för jag har annat planerat. En annan bloggare jag lärt känna, Maria på Karlbergskok, är just nu i Ventimiglia. Kerstin och Maria har oberoende av varandra tipsat om samma restaurang i Ventimiglia. Den ska jag äta lunch på idag.

 

 

chefstomaten