Min strand – Plage du Ponteil

Närmaste strand från vår lägenhet är Ponteil (sisådär fem minuters promenad). Är det badväder och vi inte är på någon heldagsutflykt är jag nästan garanterat här en sväng. Simmar några varv fram och tillbaka längs stranden, duschar och torkar i solen. Jag korrekturläste i princip en hel omgång av min bok här, med utsikt över gamla Antibes och slottet.

Ponteil skiljs från den något större Salis av en vågbrytare med seglarskola och har till skillnad från Salis parkeringsplatser. Salis och Ponteil täcker gemensamt hela sträckan från vieil Antibes till Cap d’Antibes. Förutom ena hörnet av Ponteil, där en restaurang håller till, är de härligt befriade från solstolar och parasoller. Inget ont om solstolar, men de kostar pengar att hyra och jag gillar att kvista ner en kort stund varje dag och är väldigt nöjd om det är gratis!

Säsongen är juni-september med högsäsong i augusti. Då lär det (enligt de som varit där) vara svårt att få plats med en frimärksstor handduk. Själv har jag badat här april-juni och september-oktober och då är jag ändå en erkänd badkruka. I juni, precis efter de svenska skolavslutningarna kan man garanterat prata svenska med alla badare, inga andra är i vattnet då.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juni 16th, 2013 at 04:42 e m