Nu åker Headspace UT!

Jag gillar att testa lite olika plug-in till wordpress och eftersom jag i dagsläget har tre sidor (den här, kristinasvensson.se och jaktenpadenperfektapuben.se) så testar jag ibland olika plug-in. En av de funktioner jag testat olika är SEO-plugin. SEO står för sökordsoptimering och betyder att plug-inet hjälper google att läsa sidan korrekt och därmed hjälpa rätt läsare till sajten.

Det finns, eller fanns i alla fall för ett år sedan när jag gjorde min research, två dominerande SEO-plugin på marknaden. All in one och Headspace 2 (tror att Yoast har kommit med ett tredje men vet inte hur stort det blivit). Alla förståsigpåare har debatterat vilket av dem som är bäst, jag har därför haft båda installerade (på var sin sajt).

Men nu åker Headspace 2 ut med huvudet före. Orsaken är att när jag (eller någon annan för den delen) lägger en länk på Facebook till en sida eller nyhet från kristinasvensson.se så blir det alltid samma text och samma bild. Den text och bild som jag har som presentationstext i vänsterspalten på förstasidan (men inte har angett någonstans i pluginet).

Fram till nyligen gick det att komma undan problemet genom att för varje inlägg skriva en 150 tecken lång text. Men nu funkar inte ens detta längre.

Och för att förklara, lägger jag en länk härifrån tomatsallad (där jag har det andra pluginet, All in one SEO, installerat) så plockas en bild från själva inlägget samt inledningen istället. Åtminstone om jag delar en länk på Facebook. Gillar jag en länk så blir det en helt random bild men det är en helt annan historia.

Sådär. Slutgnällt för idag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)