Nu snackar vi snygga båtar!

Glöm missfoster som båten A, nu är de riktigt fina båtarna i Antibes! Gillar man väloljade teakdäck så är Port Vauban stället att besöka den här helgen.

Les Voiles d’Antibes är någon form av seglingstävling för veteranbåtar. Jag har ingen örnkoll, programmet är franskt luddigt men när jag höll på att få spatt på Word tidigare idag så tog jag kameran och tågade iväg ner till vattnet. Det kom skutor en och en västerifrån långt borta vid horisonten, de seglade förbi bort mot Fort Carré där jag fick för mig att de vände. Men en del båtar försvann så länge att de måste ha seglat längre. Sedan kom de förbi igen.

Jag tror jag stod precis vid målsnöret. I varje fall kom alla båtar den vägen, åkte mellan en gul och en röd boj och det pep. Efter de passerat halade de ner seglen och försvann åt lite olika håll. Torde vara målsnöret.

Jag var lite sent ute på dagen, många båtar låg redan i hamn igen. Får kanske ta en promenad till?

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)