Nya favoritplugin:et WP Geo Big Map strular

I min pågående stora webbsajttillverkningorgie har jag testat och förkastat plugin i parti och minut. Ramlade av en slump över ett som heter WP Geo Big Map som lät riktigt skojigt. Det passade inte för fem öre in på sajten om bokutgivning (som är den jag officiellt jobbar med) men gjorde sig desto bättre på min sajt om min Wales-bok. Jag har publicerat hela boken som följetong och efter önskemål från läsare lagt in små kartor i en del inlägg med hjälp av ett annat plugin som heter WP-Geo.

När jag installerade WP Geo Big Map samlade det ihop info om alla ställen jag prickat in i enskilda inlägg och tillverkade en klickbar karta. Hur fräckt som helst tyckte jag.

Lite mindre kul tyckte jag när det istället för att bli en likadan karta i ett blogginlägg på förstasidan bara dök upp ett felmeddelande. Ett obegripligt sådant också för jag har API-nyckel och jag har det andra plugin:et installerat.

Detta har dock inte hindrat mig för att också installera de båda plugin:en på min sajt för kommande boken Strövtåg runt Antibes. Där är kartan inte riktigt lika fin ännu på grund av bristen på inlägg men allteftersom ska det nog bli ordning på den också.

Brist på inlägg är det inte här på Tomatsallad. Men jag är helt enkelt för lat för att uppdatera alla inlägg jag skrivit med små kartor och dessutom skriver jag ju ömsom från Göteborg och ömsom från Antibes – inte lätt göra en vettig karta av det.

chefstomaten