Rastat nya objektivet

Har man ett nytt objektiv och solen skiner så måste man rasta kameran, oavsett dagsform (som är sådär). Nu är det lättare ta trevliga vinterbilder om det är rimfrost eller snö på träden (saknas idag) men det är genom utmaningar (och feedback) man blir en bättre fotograf.

Detta är dagens skörd från fjället. Vad tycks? Jag anar att minst en herre kommer säga att bilderna skulle vara finare i svart-vitt. Men jag är inte så frälst på svart-vitt jag. Har provat göra om några av dem och nä, jag överlåter det svart-vita åt någon annan. Överhuvudtaget är jag inte så mycket för att konstra med bilderna. Räta upp horisonten, skär till dem och lägg ut dem är min melodi.

I en kommentar på Facebook skrev Eva att objektivet borde vara perfekt för porträtt också, på lite distans. Så jag har givetvis testat även detta användningsområde. Jodå, det funkar! Överhuvudtaget är objektivet väldigt lättarbetat. Titta på något. Tryck av. Klart. Skönt efter trasslet med vidvinkeln.

chefstomaten