Vykort från snöigt Sigtuna

Häromdagen var det dags att skjutsa resenärer till Arlanda igen. Istället för att sitta fast i morgonköer på återvägen så gjorde jag en avstickare med kameran. Livet är för kort för bilköer. Hellre gör jag något annat ett tag tills motorvägen är fri.

Jag körde förbi Steninge som jag dokumenterade häromveckan och åkte vidare till Sigtuna. Det är lite längre men jag kände mer för stad än för landskapsfoto.

Sigtuna är pittoreskt så att det förslår i vanliga fall men ett snöfall under natten hade bäddat in hela staden i vitt fluff och gjort den extra gullig. Snön var precis så kramig att det var glashalt på de vägar där det kört bilar. Halkan, och en viss stress över högen med arbetsuppgifter som väntade hemma, kortade av min fotopromenad. Men jag fick med Mariakyrkan vars äldsta delar är från 1200-talet. Det är den kyrkan vars klockstapel brann ner förra året.

Bokkiosken fastnade också på bild. Den var dock stängd och hyllorna med böcker var bortplockade. Vet ej om den bara var en gimmick över Litteraturfestivalen. Även den trevliga bagarboden som jag handlat hos tidigare var stängd. En del av deras sortiment fanns dock på caféet RC Chocolat som trevligt nog öppnade 07.30. En eloge till alla ställen som öppnar tidigt. Det var också roligt att variera mig, annars brukar jag alltid fika hos Tant Brun när jag är i Sigtuna.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)