Stora, större och ännu större båtar i Port Vauban

Hamnen i Antibes, Port Vauban, är den djupaste och största hamnen på hela Rivieran (lite beroende på hur man räknar). Det gör att det är här de allra största yachtarna (yachtsen?, lyxjakter?) lägger till. Vill man spana in vilken typ av flytetyg de riktigt rika skaffar sig är Port Vauban en utmärkt spaningsplats. Tar man sin kvällspromenad ner till hamnen ramlar man först över rätt stora fritidsbåtar (eller ett par små fiskebåtar beroende på var man börjar). Följer man sedan rampen längs med vattnet ser man därefter större och sedan kommer man till de riktigt stora. Så stora att jag inte får med hela på en bild (det var det här med vidvinkelobjektiv). Men några detaljer som avslöjar storleken har fastnat.

Yacht utanför Antibes

Bild 1 av 14

Den här båten ser inte speciellt stor ut när den ligger förtöjd utanför Antibes. Är det en mellanstor yacht eller bedrar ögat?

Tyvärr är Port Vauban numera avstängd (edit 2020)

Att gå och titta på de allra största båtarna var tidigare ett folknöje men för några år sedan stängdes hamnen av med någon usel hänvisning till ”terrorhot”. Jag tror snarare att det handlar om att någon av de allra rikaste har gnällt om att de vill kunna gå ombord utan att någon ser dem.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on december 14th, 2023 at 07:20 f m