Vackra Felicia (och hennes vänner)

Är hon vacker eller är hon vacker fagra Felicia? Jag tror det är hon som var min favorit även vid ett tidigare fototillfälle. Blommorna är perfekt formade i en snygg rosa nyans. Grenarna är dock en aning klena vilket får Felicia att charmfullt vila mot staketet. Jag är grymt förtjust i den här bilden och har lagt upp den som profilbild lite här och där. Tagen med macrot (och vattendropparna har jag själv satt dit).

Många rosor har fantasifulla och långa namn. Och så finns det några som har båda fötterna på jorden. Som Gråsten. Men hon behöver inga konstigheter för hon är vacker i sig själv. Riktigt fin vit ros.

Leander var ett tag den högst rankade rosen i Zetas katalog. Stora blommor och med tanke på mängden knoppar just nu kommer hon vara hur fin som helst om ett par dagar. Men det missar jag eftersom min tid som hund och rospassare nu är slut. Det är dags resa vidare till nästa plats i mitt liv som byggflykting.

Längst fram i rabatten står Amber Cover. Som namnet antyder är det en ganska låg ros med relativt små blommor. Tro inte att det gör henne till panelhöna. Det hon saknar i storlek tar hon igen i rikedom. Knopparna börjar som oranga fyrar, slår sedan ut till brandgula bollar som snabbt bleks. När blombladen har blivit blekt citrongula trillar de av. Det gör inget för nya blommor tar hela tiden vid.

chefstomaten