Vårgrönska i södra Frankrike

Jag är inte i Antibes just nu utan jag är förkyld i Stockholm. Det hade varit roligare sitta på en solig uteservering i Antibes eller se på när Juan Les Pins förbereds för sommarsäsongen med allra mest önskar jag att febern tog och stack till främmande land. Jag har visserligen provat att vara sjuk i Antibes också och det har sina fördelar. Eftersom det finns så många småbutiker i grannskapet behöver man inte göra avkall på kosthållningen bara för att man inte orkar gå så långt, kaffe, croissant och frukt klarar man sig länge på.

Av döma av antalet väderkommentarer just nu på Facebook samt mängden besökare till Väder på Rivieran i april? så är det rätt många som önskar sig iväg så här års. Därför kör jag ett litet vårinlägg och berättar att så här års är de gamla murarna i Antibes gulprickiga av kärringtand, fibblor och annat jag inte vet vad det heter och i skogen längs Le Brague blommar blåsipporna (antar jag iaf grundat på bilder från tidigare vårar på franska Rivieran). Bilderna i det här inlägget blickar dock framåt mot början av maj då det verkligen grönskar i södra Frankrike.

Vattnet som rinner under de ljusgröna bladen på den nedre bilden är floden Loup som rinner genom Gorges du loup. Ett par kilometer nedströms från denna plats finns vattenfallet Le Saut du Loup.

Beskära och välja rätt bild av ett motiv

Den övre bilden med skorna fick jag en del positiva kommentarer på när jag hade den som omslagsbild på min Facebook-sida. Jag tror det är för att den berättar en historia i all sin enkelhet. En barbent vandrare som har tid att sitta ner och kontemplera över utsikten i ett vårgrönt Provence. Det finns också ett djup i bilden med kvistar och skor i förgrunden och ändå är utsikten över byn och bergen i centrum. Första gången jag skulle välja ut en bild från detta tillfälle valde jag dock en där hela byn syns (se längst ner i inlägget om Skärmflygning i Gréolières). Den är beskuren åt ett annat håll och på alla sätt tristare tycker jag själv så här i efterhand.

Att jag funderar över detta med beskärning och bildval just nu beror på att jag ska skriva två gästbloggsinlägg till en annan blogg med tips om semester, fotografering och att visa upp sina bilder på webben. Och då har jag börjat tänka på vad jag ska ta upp. Kanske dags börja fila på dessa artiklar nu istället för att svamla vidare här?

inga bilder hittades

Just nu deltar jag i #blogg100 – en utmaning att blogga ett inlägg om dagen i etthundra dagar. Därför skriver jag inlägg både dagar när jag är pigg och har något att berätta och dagar när jag egentligen borde stanna i sängen. Men nu är det inte så många kvar för detta var nummer 80/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on februari 4th, 2024 at 10:36 f m