Dagens Göteborgsbild: en latte i trevliga Victoriapassagen

Hösten är här, regnskurarna avlöser varandra med en och annan solglimt emellan. Då känns det helt rätt att kura på café. DaMatteo serverar ett av stans godaste kaffe samt säljer kvalitetskaffebönor direkt från småbönder, i sig två utmärkta anledningar att gå dit. Det finns en till, läget i Victoriapassagen. (Det finns två DaMatteo, det större ligger på Vallgatan).

Victoriapassagen är en av mina favoritgränder, hit släpar jag alltid med mig besökare. En stark bidragande orsak till mysfaktorn är blomaffären Eternellens vackra skyltning. Det är en pytteytteliten butik, i princip ett hål i väggen. Det gör att de flesta varorna står på ett bord utanför. Spelar ingen roll vilken årstid, det är alltid smakfullt och inspirerande. Tyvärr är det också ganska dyrt, så det är bara när jag är stadd i kassa och/eller behöver piggas upp som jag handlar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)