40 dagar med #blogg100

Idag, eller snarare igår, hade jag tänkt göra en djupdykning i statistik för att utreda #blogg100-effekten. Men både gårdagen och dagen har gått åt till att processa alla bilder på IK Sterns åkare i Vasaloppet istället. Det projektet är jag äntligen klar med och ett par trehundrabilder är publicerade på kristinasvensson.se. Att bilderna ligger där och inte här har mest historiska skäl. Tidigare års bilder las där på den tiden tomatsallad var anonym och för konsekvensens skull hamnade årets album där också.

På tal om statistik så brukar dessa bilder locka rejält med besökare. Tisdagen efter Vasaloppet 2011 är fortfarande den dag som toppar besöksstatistiken på kristinasvensson.se. Därför är det en aning surt att det var just idag som Binero skulle drabbas av massiva haverier som i långa perioder gjorde sidan helt omöjlig att nå.

#blogg100-effekt åt fel håll?

Hur som helst så har jag inte hunnit med den grundliga genomgång av siffrorna i google analytics som jag hade tänkt mig. En snabbversion är att tomatsallad är den av mina sajter som tappar besökare. De andra, de som blir tämligen styvmoderligt behandlade då all min tid läggs på att få ut ett inlägg per dag i hundra dagar på tomatsallad, de ökar medan tomatsallad minskar. Det går helt på tvärs med vad jag hade förväntat mig.

Trots att statistiken vid en snabbtitt säger något helt annat så är min känsla ändå att kretsen trogna läsare som följer tomatsallad ökar. Jag tycker också att jag fått bra respons (räknat i antal gillningar) för en hel del inlägg under den senaste tiodagarsperioden, trots att flera av dem tillkommit under viss tidspress. Ta helgens inlägg exempelvis. Jag visste att datortid var lika med null och intet och var tvungen att förbereda några inlägg. Jag har många halvskrivna inlägg i olika ämnen som jag kanske kunde ha skrivit klart, men jag hade bara Vasaloppet i huvudet så därför blev det två inlägg om just Vasaloppet. Bilderna tog lite tid att ordna men texterna skrev jag i rekordtempo. Jag var visserligen inne och filade lite på dem vid femsnåret lördagsmorgonen men i princip är de mycket snabbt tillkomna och ändå blev de inte dåliga – precis det jag ville uppnå genom att gå med i #blogg100.

Inlägget om mitt allra första Vasalopp är en personlig reflektion över mina minnen i samma stil som berättelsen om tågresan i USA. Inget av dessa inlägg skulle ha blivit skrivna om det inte vore för #blogg100. Lägg till att jag har fått ett par nya bloggvänner under den här tiden så tycker jag just nu att #blogg100-utmaningen är alla tiders trots att den bidragit till sömnskulden. Får se vad jag säger när jag ska summera halvtid.

Detta blev inlägg 42/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 12th, 2013 at 02:17 e m