Mer sol än sömn under Vasaloppshelgen

Min långa lista över saker jag skulle prova under Vasaloppshelgen som ”botemedel” mot nackspärr saknade en punkt; sitta tolv timmar i sträck och beskära, sortera och fixa med bilder på måndagen. Det är nog faktiskt den enskilda punkt som är absolut värst ur nackperspektiv. Möjligen i tät kamp med tolv timmar i minibuss…

Jag har verkligen slitit hela långa dagen med bilderna i hopp om att få denna trista del av fotografering avklarad och bilderna publicerade medan de är aktuella. Men hur jag än gör så rinner tiden iväg. Så jag var tvungen göra en paus mitt i (hoppas i varje fall att det är mitt i och inte i början). Förutom att jag behöver byta arbetsställning och leverera en artikel (hoppsan, också datorarbete) ska jag äta middag med Biologen idag. Tidig middag eftersom jag har en gigantisk sömnskuld att beta av efter helgen. Och som ni vet så är det obligatorisk väckning av Skanska i arla morgonstund hemma varför jag ska försöka mig på operation tidig läggning idag. Borde gå och lägga mig ungefär nu för att ha någon chans att komma ikapp faktiskt. Allt detta nämnt som förklaring till varför det inte blir något långt reportage från Mora eller spirituell text om Vasaloppet idag. Eller någon ingående sammanfattning av de senaste tio dagarna i #blogg100 (det är ju dags för en sådan idag).

Hade det inte varit för allmän sömnbrist och annat på schemat så skulle jag ha ett och annat att säga. Exempelvis om den här vedspisen. Tänk typ 400 åkare att serva ljummen dryck till, termoskärlen kvar i Göteborg, en kastrull och så en vedspis som enda värmekälla, dessutom placerad på andra sidan spåret i förhållande till den (förvisso felplacerade) kontrollen.

Men nu har jag inte tid att orda om vedspisar, bilköer eller något annat utan skickar bara ut lite bilder. De översta tre bilderna är från Tennäng på Vasaloppsmorgonen innan åkarna hade kommit dit. Trevligt väder att vara funktionär i!

De undre tre är från Mora i lördags och är tagna lite grann på språng det vill säga när jag rusade förbi på väg till eller från ett eller annat ärende.

Detta får duga som inlägg 41/100 i #blogg100. Den som vill titta på bilderna av IK Sterns åkare följer denna länk.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)