7 svartvita bilder från Sverige

För ett tag sedan fylldes Facebook med svartvita bilder på grund av, eller tack vare, ett kedjebrev. Uppmaningen var att posta en svartvit bild från sin vardag i sju dagar samt att utmana andra varje dag.

I en del versioner av kedjebrevet skulle bilderna vara utan människor eller förklaringar. Många i mitt flöde hoppade på tåget, men de flesta gjorde egna varianter och struntade i att utmana någon annan.

Jag fotar ju i princip dagligen men för säkerhets skull förberedda jag en hög med svartvita bilder på helgen. Det visade sig vara tur för det var en intensiv vecka och i slutändan plockade jag nästan bara bilder från det arkiv jag förberett. Jag tänker härmed visa dem igen.

Det saknas två bilder från min serie på Facebook. Det ena en bild på en kasse från Scandinavian Photo med rubriken ”fredagsshopping” (det här var alltså veckan när jag köpte mitt 35 mm objektiv). Och det andra en bild på skuggor av boklöv som jag publicerat i färg i inlägget från Bohusleden.

Det var mobilbilder som jag inte har till hands när jag skriver detta. Att det ändå blir sju bilder i det här inlägget beror på att jag tappade räkningen och visst postade nio på Facebook… (det var en sådan vecka).

Även om bilderna inte är från just den veckan, förutom den sista på Mölndalsån, så är alla relativt nytagna. Att de kommer från flera delar av Sverige speglar mitt kringflackande liv med många resor av olika skäl. En del relaterade till mitt uppdrag i medicinteknik, andra bokrelaterade.

Bilderna har jag gjort om till svartvitt i Lightroom med hjälp av de automatiska inställningarna. Jag har valt lite olika varianter beroende på vad jag tyckte såg bäst ut för olika bilder.

Fotoställen uppifrån.

  • Lindallé vid Tullgarns slott.
  • Tornen på Uppsala domkyrka.
  • Morgondimma vid Hagby i Täby.
  • Gräset är alltid grönare på andra sidan staketet på Gunillaberg i Bottnaryd.
  • Gångbron har jag fångat i Malmö nära centralen.
  • Sedan dyker jag upp med en av mina böcker.
  • Köldrök över Mölndalsån.

På Facebook blev bilderna med morgondimma mest poppis, vilken gillar du bäst?

chefstomaten