Linköpingsbilder från min snabbvisit

Snabbversionen av mitt besök i Linköping: jag anlände med tåg vid lunchtid till en snöpudrad stad, lullade iväg i jakt på lunch och fina bilder av Stångån. Eftermiddag och kväll tillbringades på sjukhuset – lika bra eftersom det ösregnade. Kom jag till hotellet ganska sent och åkte tidigt dagen efter.

lkpg-0311

Med tanke på hur få timmar jag var där har jag rätt många bilder jag vill visa upp. Kan lägga till att jag inte var på sjukhuset som patient utan för att lyssna på intressanta presentationer om hur artificiell intelligens kan användas för att snabbare och bättre analysera stora mängder bilddata för att ge läkare beslutsstöd.

lkpg-0365

Lunchtips i Linköping

På vägen till Linköping efterlyste jag lunchtips i Linköping. Eftersom jag inte hann prova ett enda av dem så antecknar jag dem här. Det blir lättare för mig att hitta igen dem då.

lkpg-0300

Jag var på väg till Stångebro gatukök när chefen ringde och ville äta närmare sjukhuset. På Stångebro gatukök hade jag sett fram emot en av deras hemgjorda 150 grams hamburgare med ädelost. Den beskrevs så här av Torbjörn.

Stångebro gatukök har fantastiska hemmagjorda hamburgare (motion eller kognitiv aktivitet rekommenderas inte post denna upplevelse). Saigon Takeaway ligger på hmm typ Skolgatan (nedanför flamman). Underbar Taimat.

lkpg-0330

Jans tips var istället detta.

Ett mycket trångt men bra creperi ligger på Platensgatan.

lkpg-0326

Carina förordar istället

Själv föredrar jag Babettes kafferi. Lättare luncher, mycket god mat. Hipstertätt. Ligger nära trädgårdstorget på en bakgata. Nu tror jag att det är väl sent, men bra att veta någon annan gång?

lkpg-0367

Istället för något av ovanstående blev det ett kycklingspett med grekisk sallad på St Larsgatan. Inget fel på det men ser fram emot att botanisera bland de andra ställena vid något längre besök.

lkpg-0385

Frimurarhotellet ligger bra till

Eftersom jag skulle vidare tidigt dagen efter och gärna ville ha frukost innan jag åkte (räknar inte SJ tågfrukost som ett alternativ) så mejlade jag runt till de hotell som låg nära och frågade när de började servera frukost. Det vill säga, ett av dem hade förtjänstfullt skrivit den informationen på sin webbsajt men de var fullbokade.

lkpg-0388

Det verkar vara någon form av standard att börja servera kl 06.30. Därför ville jag ha ett hotell som låg riktigt nära centralen och Frimurarhotellet, Frimis, platsar in där.

lkpg-0380

De vanliga rummen var slut så jag fick ett med kristallkrona i taket istället. Det var riktigt rymligt men nu var jag ju inte riktigt där så många timmar att jag hann njuta av detta.

lkpg-0392

Frukosten var ganska tråkig av det lilla jag hann se. Jag hann svälja en kopp kaffe och tugga i mig två tre melonskivor. Sedan bredde jag en macka som jag la i fickan på väg till centralen.

lkpg-0393

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.