Linköpingsbilder från min snabbvisit

Snabbversionen av mitt besök i Linköping: jag anlände med tåg vid lunchtid till en snöpudrad stad, lullade iväg i jakt på lunch och fina bilder av Stångån. Eftermiddag och kväll tillbringades på sjukhuset – lika bra eftersom det ösregnade. Kom jag till hotellet ganska sent och åkte tidigt dagen efter.

Med tanke på hur få timmar jag var där har jag rätt många bilder jag vill visa upp. Kan lägga till att jag inte var på sjukhuset som patient utan för att lyssna på intressanta presentationer om hur artificiell intelligens kan användas för att snabbare och bättre analysera stora mängder bilddata för att ge läkare beslutsstöd.

Lunchtips i Linköping

På vägen till Linköping efterlyste jag lunchtips i Linköping. Eftersom jag inte hann prova ett enda av dem så antecknar jag dem här. Det blir lättare för mig att hitta igen dem då.

Jag var på väg till Stångebro gatukök när chefen ringde och ville äta närmare sjukhuset. På Stångebro gatukök hade jag sett fram emot en av deras hemgjorda 150 grams hamburgare med ädelost. Den beskrevs så här av Torbjörn.

Stångebro gatukök har fantastiska hemmagjorda hamburgare (motion eller kognitiv aktivitet rekommenderas inte post denna upplevelse). Saigon Takeaway ligger på hmm typ Skolgatan (nedanför flamman). Underbar Taimat.

Jans tips var istället detta.

Ett mycket trångt men bra creperi ligger på Platensgatan.

Carina förordar istället

Själv föredrar jag Babettes kafferi. Lättare luncher, mycket god mat. Hipstertätt. Ligger nära trädgårdstorget på en bakgata. Nu tror jag att det är väl sent, men bra att veta någon annan gång?

Istället för något av ovanstående blev det ett kycklingspett med grekisk sallad på St Larsgatan. Inget fel på det men ser fram emot att botanisera bland de andra ställena vid något längre besök.

Frimurarhotellet ligger bra till

Eftersom jag skulle vidare tidigt dagen efter och gärna ville ha frukost innan jag åkte (räknar inte SJ tågfrukost som ett alternativ) så mejlade jag runt till de hotell som låg nära och frågade när de började servera frukost. Det vill säga, ett av dem hade förtjänstfullt skrivit den informationen på sin webbsajt men de var fullbokade.

Det verkar vara någon form av standard att börja servera kl 06.30. Därför ville jag ha ett hotell som låg riktigt nära centralen och Frimurarhotellet, Frimis, platsar in där.

De vanliga rummen var slut så jag fick ett med kristallkrona i taket istället. Det var riktigt rymligt men nu var jag ju inte riktigt där så många timmar att jag hann njuta av detta.

Frukosten var ganska tråkig av det lilla jag hann se. Jag hann svälja en kopp kaffe och tugga i mig två tre melonskivor. Sedan bredde jag en macka som jag la i fickan på väg till centralen.

Instämmer med Carina (tillägg 2020)

I ovanstående lista med lunchtips ingick Babettes kafferia. Som synes i min bok Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm kom jag dit vid ett annat tillfälle (jag har faktiskt ätit lunch där ett par gånger vid det här laget).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 29th, 2020 at 02:03 e m