70 dagar med #blogg100

”Motivationen tryter, nu tackar jag för mig” och ”nu har jag kommit in i det och bloggandet går lättare än någonsin” – det känns som att dessa två motpoler dominerar i #blogg100-sfären just nu. Jag tycker det är märkligt att hoppa av nu när det är bara upploppet kvar – det är som att bryta Vasaloppet vid Oxberg (något jag iofs gjort en gång när det kom upp ett rep i vägen). Samtidigt har jag full förståelse för de som har svårt att få in bloggandet i sin dag.

Den gångna perioden har min tid inte varit min egen utan varje minut framför datorn har jag stulit från något annat som vindrickande, korvgrillande, skidåkande eller andra sociala aktiviteter som ingår i ett påskfirande i fjällen. Jag har skrivit fem minuter här och där, t o m att lägga ut ett färdigskrivet gästblogginlägg tog fyra eller fem sittningar innan det blev klart.

Denna sammanfattning skriver jag utomhus medan snöflingorna sakta singlar ner över datorn. Solen sken när jag drog på mig kläderna och gick ut men detta är ju fjällen. Fördelen med att sitta ute är att jag får sitta ostört med datorn en stund. Trots alla avbrotten tycker jag att jag fått in ett visst flyt i bloggandet och är nöjd med spridningen av ämnen den gångna tiodagarsperioden. Allt från diskrepansen mellan Skanskas reklam och verkligheten till ett cafétips i Göteborg via lavendelfält och Rapport.

RSS-läsarapp Feedly

Solen verkar inte som den tänker återkomma och det är dags att gå in, torka av datorn och tina upp fingrarna. Samt fundera på middagen. Det är min tur stå för den.

Ska avrunda med att tipsa om en app som gör att man kan följa alla bloggar som deltar i utmaningen #blogg100 (eller andra favoriter) i mobilen. Google har aviserat att de tänker lägga ner sin RSS-läsare Reader i sommar och därför behöver jag hitta ett alternativ. Nu när jag har en ny mobil med mer minne har jag möjlighet testa nya appar och laddade ner Feedly. Jag har blivit rätt förtjust. Först och främst presenteras bloggarna på ett snyggt sätt. Så här ser det exempelvis ut för mina sidor just nu. Tomatsallad dominerar av naturliga skäl, jag hinner inte med skriva så mycket på mina övriga sidor.

Jag tycker det är lätt att snabbt scanna av en stor mängd bloggar och se vilka jag vill titta närmare på och läsa dessa. För mig passar det bra att göra detta på mobilen när jag har en stund över. Det är roligare bläddra i Feedly än att sitta och vänta på att motspelarna ska göra ett drag i Wordfeud (också en app som jag testar för första gången, antagligen som siste man i Sverige). Det enda minuset med att följa bloggar via RSS-läsare i mobilen är att det är jobbigt att kommentera så det har jag inte gjort.

Till sist, jag har skapat en särskilt etikett för mina sammanfattningar av #blogg100. Var tionde dag skriver jag ett metainlägg och de kan du hitta via #blogg100meta.

chefstomaten