Albackens trädgårdsskafferi – bästa vägkrogen längs E4

albackens-skafferi-9908

I utkanten av Mjölby ligger Albackens trädgårdsskafferi som flera gånger har utsetts till bästa vägkrogen längs E4 av tidningen Vi bilägare. Deras testpatrull har förordat att andra vägkrogar åker dit på studiebesök och lär av Charlotta Nymans hemlagade mat.

albackens-skafferi-8191

Det tycker jag är en bra idé även om jag inte är lika övertygad om att Albackens är det allra bästa stället att stanna på mellan Göteborg och Stockholm. Trädgårdsskafferiet är måhända en fantastisk vägkrog – men det har svårt att konkurrera med miljön på några av mina favoritställen.

albackens-skafferi-9909

Nu kanske mitt relativt svala omdöme beror på mina högt upptrissade förväntningar. Det finns flera bra saker att säga om Albackens. Det första är att det faktiskt är öppet vilket gör att det så här års konkurrerar ut alla andra trädgårdscaféer. Det andra är att det ligger relativt nära motorvägen så det är en kort avstickare från Mjölby Ö.

albackens-skafferi-9898

Det goda Zoegas-kaffet serveras i udda kaffekoppar, det står blommor på alla borden och det säljs lokalproducerade presentartiklar och trädgårdsväxter. Det är bara det att själva byggnaden är ganska tråkig och trots allt andas vägkrog snarare än trädgård. Tänk om den varit inrymd i ett slott istället.

albackens-skafferi-9907

Vad tycker du som läser detta? Är Albackens trädgårdsskafferi ett obligatoriskt stopp året runt eller ett bra alternativ om man är hungrig när annat är stängt?

4 Comments for “Albackens trädgårdsskafferi – bästa vägkrogen längs E4”

Kerstin

says:

Nej, jag tycker inte att Albacken är ett obligatoriskt stopp. Det är trevligt men inte fantastiskt, och det tycker jag gäller både maten och miljön. Då är Väderstads konditori och krog ett bättre alternativ.

says:

Precis så kände jag också Kerstin. Jag föredrar atmosfären i Väderstads konditori. Därmed inget ont om Albacken. Är man i de krokarna och är hungrig så funkar det utmärkt. Men det finns andra ställen som jag gillar bättre.

Kerstin

says:

Har du testat Väderstad Centralkrog också? Samma ägare som konditoriet, jättetrevlig miljö, men inte så generösa öppettider förutom att det alltid är lunchöppet. De byter kock emellanåt vilket gör att maten kan skifta lite, men oftast har den varit god.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.