Andra gången gillt?

Det har varit lite klent med inläggen här bland tomaterna senaste veckan. Orsaken är att jag har slitit hårt med en annan sida. Jag håller på och flyttar ett bokmanus från byrålådan till en alldeles egen sida! Jag trodde i min enfald att detta skulle vara rätt snabbt gjort. Jag har ju trots allt lärt mig otroligt mycket härifrån. Ha!

Jag stupade redan på första hindret, att lägga bloggen på rätt adress. När jag installerade wordpress hamnade bloggen på www.domännamn.se/wordpress och där vill jag ju inte ha den. Jag hade exakt samma problem i början med tomatsallad. Den gången tog det ett halvår och gav mig en massa gråa hår, innan IT-konsulten löste det åt mig (på sisådär tio minuter). Jag såg ju hur hon gjorde och tänkte att denna gång fixar jag det själv. Ha!

Till stöd surfade jag fram en manual, det såg rätt enkelt ut. Jag skulle ändra en inställning i panelen (dashboard på utrikiska), ändra URL från www.domännam.se/wordpress till www.domännamn.se. Och sedan flytta lite filer. Det var också väsentligt att pilla lite med en fil som heter index.php. Sagt och gjort. Pannkaka!

Fick packa ihop datorn och muta IT-konsulten med en middag. Efter fem minuter hade hon diagnosen klar: med just mitt webbhotell, binero, skulle jag ge f-n i index.php och istället pilla med index.html. HUR skulle jag kunna veta det???

(Binero har något nytt system för nya kunder så detta är förhoppningsvis historia).

När detta hinder var avklarat så trodde jag att det bara var att tuta och köra. Eftersom jag ville att den nya sidan skulle se annorlunda ut än denna behöll jag wordpress default tema Twenty Ten. Och insåg ganska snart hur otroligt bra temat jag har här är (atahualpa). Det tog mig exempelvis sex timmar att byta bild högst upp på sidan (headern). Nåväl, till väsentligheterna. Var håller sidan hus? Jo klicka här.

Edit maj 2012: De bilder (två stycken) som ursprungligen illustrerade inlägget har försvunnit. Förstod av kommentarerna att döma vilken den ena bilden var och har lagt dit den.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)