Anropar våren: det är dags komma nu!

Söndagen halvlåg jag i tevesoffan och sågade tevekommentatorer på löpande band. Först ut var Ulfbåge och Grenemark i skidskytte-VM. Jag har aldrig förstått Ulfbåge och Grenemarks storhet, jag började titta på skidskytte när det bara sändes på Eurosport (som tyvärr är bortplockat ur standardsortimentet till fördel för någon sabla fotbollskanal). I dag under skidskyttestaffetten missade Ulfbåge vad alla tevetittare såg: vindmätaren. Och hur den rörde sig i den byiga vinden och hur vissa åkare fick skjuta sina skott i vindstilla (Ulfbåge: ”visar bra skjutform”) medan andra fick skjuta i vindbyar som varierade i riktning och styrka mellan 7-21 m/s (Grenemark: ”nu kommer tankarna”). Men Ulfbåge & Grenemark är ändå uthärdliga, i förhållande till TV4-sändningen från världscupen i längdåkning i Lahtis som var så genomuselt usel att det inte går att sätta ord på eländet. Jag zappade fram och tillbaka för att få se hur det gick på upploppet i de olika heaten, för övrigt tittade jag på skicross på svt.

Nog om det. Medan jag låg där i soffan och vred mig tyckte jag att det verkade ljusna ute, inte solsken direkt men ändå klart ljust. VÅR! Våren är här! Så jag slängde kameran över axeln och drog till Delsjön för att titta på våren. Vet inte riktigt hur jag tänkte. Möjligen tänkte jag inte så mycket. Möjligen är tankeverksamheten lite avtrubbad efter gårdagens storslagna party på Götahof. Eller så är jag bara aningen korkad.

Våren hade nämligen inte riktigt tagit Delsjöterrängen i besittning. Det var mer vårvinter än vår. Alla stigar var täckta med blöt is och i skogen låg murken snö i högar. Inte helt käckt för mina kära salomon gore-tex-skor som jag knatat så mycket i att de är hål i dem. Så det blev en ganska kort promenad och bara ett fåtal bilder. Var glad över den vridbara skärmen på min Canon 60D så jag slapp ligga raklång i snön. Det sägs att fota-med-skärmen (istället för genom sökaren) bara ska användas ihop med stativ, någon dag ska jag ta en titt i bruksanvisningen för att kolla varför.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)