Underbar miljö på surdegsbageriet Alvar & Ivar

– Har du varit på Alvar & Ivar någon gång? Frågade Biologen när vi gick från Övre Husargatan i riktning mot Skansen Kronan.
– Nix, men jag har hört talas om dem svarade jag.
– De är lite dyra men har väldigt gott bröd.

Vi klev in i den lilla lokalen och jag drabbades bums av atmosfären med stort A. Ni vet, när man bara känner det stora lugnet, att här är trivsamt utöver det vanliga och man vill aldrig gå därifrån? Detta brukar drabba mig i välskötta växthus men nu har det alltså också hänt i ett surdegsbageri. Det bästa är att Alvar & Ivar också har en kaffemaskin och några pallar så man kan sitta där och känna hur stressen rinner av en över en kaffe. Biologen och jag var dock ganska stinna efter en brunch på Egg & Milk så inte ens semlorna lyckades locka oss till en fika.

Det är bara att hoppas att de fortsätter med semlor även nästa vecka så jag kan titta in igen. Tills vidare bar jag hem ett olivbröd (saftigt och rikligt med goda oliver – ett av de godaste bröden jag ätit på länge) och en kardemummabulle (också god om än inte lika smarrig som bullarna på cafe con leche).

Tillägg 2020: Gillar du Alvar & Ivar kanske du också vill läsa om Konditori Kampanilen vid Stigberget?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on mars 4th, 2020 at 01:09 e m