Antibes får en ny engelsk bokhandel

antibes-books-00
Det är kanske inte direkt oväntat att jag är svag för affärer där de säljer böcker. Därför blev jag ledsen när jag hörde att Heidi’s English Bookstore skulle stänga igen. Heidi’s på 24 rue Aubernon var något av en institution i Antibes och halva min bokhylla i Antibes kommer därifrån. Så här hade jag skrivit i manuset till Mitt Nice.

De platsbyggda bokhyllorna i Heidi’s English Bookstore dignar av engelskspråkiga böcker; guideböcker, vandringsböcker, fotoböcker, böcker om att flytta till Frankrike, skönlitterära böcker som utspelar sig på Frankrike och böcker om böcker som utspelar sig på franska Rivieran.

Det finns givetvis helt vanliga böcker också, exempelvis de senaste deckarna samt ett stort utbud av second hand-böcker. Heidi’s är trehundra kvadrat dröm för en bokälskare. Ägaren Heidi Lee är tidigare skådespelerska. Jag går ofta in bara för att titta och kommer lika ofta ut med en påse.

Under redigeringen av manuset strök vi hela ovanstående stycke (faktiskt var detta en av två bokhandlar som jag fick stryka under bokprojektet – den andra låg i Nice). Orsaken till att Heidis stänger är att ägaren går i pension. Desto roligare att få reda på att en av de anställda för traditionen vidare på en ny adress. Ett stenkast ner, i en mindre lokal där det förut fanns en folktom religiös bokhandel.

antibes-books-0099
Det ska bli kul att se hur det blir när den öppnar. Jag gissar att det blir fler inköp.

antibes-books-0094

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)