Antibes har fått ett operahus

Det här är Antibes nya kulturhus som invigdes tidigare i månaden. Så där värst snyggt kan jag inte påstå att jag tycker det är men men. Det är nybyggt och säkert ändamålsenligt och det är det viktigaste. Jag har inte besökt det själv men på Anthéas webb finns datoranimerade skisser som man kan vrida och vända på. Från dem har jag dragit slutsatsen att de stora terrasserna på operahuset är perfekta plattformar för att fotografera Antibes. Ta en titt själva.

Jag har helt missat bygget, kanske för att jag sällan har ärende åt det hållet. Det är byggt på andra sidan järnvägen, rätt nära simhallen. Bilden har Kocken tagit och som synes är vädret inte riktigt som man förknippar med Rivieran så här års. Han har hyrt en bil för att åka till Gréolières och skärmflyga. Tji med det. Vi har bättre väder i Sverige.

Antibes eller #blogg100-träff i maj?

Det här att våren har satt full fart framåt i Sverige gör att även pollensäsongen har satt fart. Än så länge har inte björken fått fart men det är bara en tidsfråga. Därför funderar jag på att ta min dator och mina bokmanus och flyga till Antibes (där det förvisso är gott om pollen men inte björk). Det betyder tyvärr att jag missar #blogg100-träffen 13 maj (om jag inte ska åka billigt flyg) men man kan inte dela på sig. Vad tycker ni?

Detta var nummer 97/100 i #blogg100.

chefstomaten