Jag hatar alla amatör-fyrverkerier

Jag var på väg skriva något helt annat som nästnästsista inlägg i #blogg100 men jag byter radikalt ämne på förekommen anledning. Jag måste rikta en hatattack mot alla amatörer runt om i landet som sprider ut tungmetaller i naturen och skrämmer hundar.

Missförstå mig inte, jag är förste fyrverkerier-fantast – när de är proffsiga. När 100 000 personer är samlade i Cannes för att titta på en synkroniserad uppvisning i ljud och ljus – det är en häftig upplevelse. Men de här hobbyfyrverkerierna bland grannarna – de spelar inte i en annan division, de är inte ens i en helt annan liga, de är så fullständigt genomdåligt.

Förutom den allmänna amatörmässigheten så vänder jag mig emot att grannarna tror de är i sin fulla rätt att skrämma traktens hundar vid precis vilken tid som helst. Om de höll sig till tolvslaget vid nyår så kunde jag fördra dem. Men nejdå. De börjar strax efter lunch på nyårsafton med smällare (som by the way är olagliga i Sverige) och fortsätter så hela eftermiddagen. Smällandet intensifieras mellan tio och ett. Och sedan har vi förstås de som var för fulla på nyårsafton och smäller av sina på nyårsdagen istället.

Och då har jag inte nämnt påsk och nu tydligen också Valborg. Tio i nio (fortfarande ljust ute), kvart över nio (någon form av skymning) och hela kvällen igenom.

Om ni nödvändigtvis vill bränna upp era pengar på ingenting – lägg dem då i en stor skål, häll på t-sprit och tutta på. Eller köp en biljett till Cannes i sommar så ska ni få se på riktigt fyrverkeri som får er att skämmas för era patetiska försök i genren.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on januari 1st, 2016 at 11:08 f m