Kategori: chefstomaten tycker till

Med jämna mellanrum blir jag arg, frustrerad och upprörd över en eller annan bakvändhet. Emellanåt blir jag glad över något som är bra.

Nu befolkas (och privatiseras?) vildmarken

Hade det varit på tapeten att vissa holländare skulle få förtur till Göteborgs kanaler med hänvisning till att deras förfäder byggde dem hade antagligen alla känt till planerna vid det här laget. Det hade varit rubriker i alla tidningar. Men nu är det norra halvan av Sverige det handlar om och då är det färre som bryr sig och i min bekantskapskrets tycker de flesta att det är korrekt. Detta för att rätta till historiska orättvisor. Men det kräver att man har ett korrekt facit. Detta ger mig anledning att gå igenom några historiska nyheter jag trillat över på sistone.

Läs mer

Vintertid är värdelöst

Hysset att hålla på och ställa om alla klockor två gånger per år för att ge hela befolkningen jetlag tycker jag är stolligt. Jorden vrider sig runt sin axel precis som förut och vårt hörn av klotet nås av solens strålar vid precis samma tidpunkt. Det är bara klockorna som ändras. Låt de som vill ha mörkare eller ljusare kvällar helt enkelt vrida om sitt dygn på egen hand. Frivillig sommartid. Så kan vi andra hålla oss till normaltid året runt.

Läs mer

Alla svenska statyer är bortplockade från Tomatsallad pga Bildupphovsrätt

Innan Bildupphovsrättsfolket kommer och jagar mig med krav på ekonomisk ersättning för att jag har marknadsfört någon av deras medlemmar har jag plockat bort alla bilder jag hittat igen på offentligt finansierad konst där upphovsmannen fortfarande lever eller det är under 70 år sedan vederbörande dog.

Läs mer