Trädgårdsprotesten ingen hört talas om!

Men vad gör du för något? Det där kommer att ta urlång tid. Det finns ju trimmer!

Jajamänsan. Men jag håller på med en tyst demonstration. Jag försöker visa världen att man inte måste föra oväsen bara för att man har en trädgård. Någon kan gå före och demonstrera omdöme, respekt för omgivningen och sjunga tystnadens lov.

Tänk att kunna sitta ute och dricka söndagskaffe i mormorsmors gamla kaffekoppar utan att detta ackompanjeras av en enda motorgräsklippare, trimmer, högtryckstvätt, slip, borr eller något annat motordrivet?

Rabarberpajen på bilden dukades exempelvis fram två gånger. Första gången den togs ur ugnen drog en motorgräsklippare igång (körd av pensionär som ju lika gärna kunde klippa gräset torsdag kl 11 istället). Pajen åkte in i ugnen igen och vi åkte till trädgårdshandeln och köpte jord. När vi kom hem gjorde vi ett nytt försök. Då startade nästa granne sin motorgräsklippare….

Kan ni inte bullra samtidigt?

Kan inte alla buller-fantaster åtminstone samordna sina fanfarer? Alla som gillar buller kan plocka fram sina pinaler, plugga in dem i elkontakten, fylla på med bensin och köra så det ryker – låt oss säga lördagar 11-15. Alla samtidigt. Så att det skapas en ljudmatta som kan höras till planetoiden Pluto.

Men sedan är det tyst resten av tiden? Så kan de som av en eller annan anledning blivit bullerkänsliga njuta av sin trädgård övriga tiden. Plocka fram grillen lördag kväll och läsa morgontidningen ute söndag morgon. Är det för mycket begärt att ha på sin önskelista?

För den som vill trädgårdspyssla på söndagar kan jag varmt rekommendera handverktyg. Det tar visserligen en stund att klippa kantgräset för hand men man får gratis träningsvärk i biceps och blir påmind om en lång rad med andra muskler som man inte visste om att man hade. Utan att irritera en enda granne!

Av naturliga själ är det inte så säkert att grannarna märkt av min tystlåtna demonstration av föredömlig trädgårdsskötsel. Jag kanske borde hissa upp en ballong eller dela ut flygblad.

chefstomaten