Barmark runt Herkulesgården

I vintras gnällde jag över att det grönvita spåret från Herkulesgården var så kuperat att jag fick ta till ”näsbromsen”. För er som inte är bekanta med den kan jag berätta att näsbromsen är när man får ner farten genom att köra hela kroppen, med näsan före, rakt ner i snön. Ouch! Jag rekommenderar verkligen ”tyg-bromsen” (att sätta sig på arslet) som alternativ. Utan skidor på fötterna var backarna betydligt beskedligare, men jag såg en eller två som jag är glad att jag missade i vintras. Då gav jag nämligen upp det grönvita spåret till fördel för stakträning runt runt på en slinga nedanför Gunnebo.

Men idag knallade jag större delen av spåret. Var en anings ouppmärksam en stund och hamnade på ett ridspår, men hittade igen spåret. Hann dock svära både en, två och tre gånger över att jag lämnat storkameran hemma. Framförallt när ett gäng rådjur dök upp. Suddigare bild får man nog leta efter…

chefstomaten