Blå Tåget stoppas 5 juli 2016

Dråpslagen duggar tätt för resenärer mellan Göteborg och Stockholm just nu. Knappt har SAS-strejken lagt sig förrän en bro på E4 söderut från Stockholm körs sönder av en lastbil med kökaos som resultat. Och som lök på laxen stoppas mitt favorittåg.

Transportstyrelsen har beslutat att återkalla säkerhetsintyget för Skandinaviska Jernbanor som kör tåg mellan Uppsala och Göteborg under varumärket Blå Tåget. Blå Tåget har utmärkt sig från konkurrenterna SJ och MTR Express genom att ha riktigt bra mat ombord. Plus pianobar på helgerna.

Jag hade tänkt illustrera detta inlägg med en bild på deras vita dukar i restaurangvagnen men tji, jag verkar ha varit dålig på att sortera mitt fotoarkiv så trots att jag vet att jag har många sådana bilder hittar jag inte igen dem. Så ni får tro mig att det har varit äkta restaurangmat med flingsalt på burk och färska blommor. Samt öl från Stigbergets mikrobryggeri. Vilket är några nivåer bättre än gammal plastförpackad macka som konkurrenterna.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)