Blommande glassar hos Amorino

Jag har fullständigt gett upp att hålla ordning på alla glasställen i Antibes men Amorino (som ligger praktiskt taget granne med Patisserie Cottard) utmärker sig i gänget. Inte med smak utan med konstnärlighet. På i princip alla glasställen staplar de glassulor ovanpå varandra i en strut. Men inte på Amorino, där formar de istället glassen till blommor. Mittenkulan toppas till så den funkar som blommitt och sedan formas resten av glassen till färgglada blomblad som läggs i en krans runt omkring. Det är ett rent nöje att titta på när de skickliga glasskonstnärerna lägger upp glassen. Tyvärr hade jag händerna fulla med prylar och lyckades inte riktigt ta några bilder som gör det hela rättvisa.

Pris och smak? Amorino är på inget sätt billigt men heller inte dyrt i förhållande till underhållningsvärdet att se blommorna skapas. Jag testade en av de tre chokladsorterna samt månadens smak vilket var biodymaniskt odlad röd grapefrukt från Sicilien. Inte den absolut godaste glassen jag ätit men heller inte dålig. Skulle placera in den på den övre tredjedelen av glassar.

Hur var blommorna att äta? Jag måste erkänna att jag var lite skeptiskt till det här med att ha glassen utanför struten så jag köpte en burk. Fegt av mig. Även burkglassen las upp med spatel. Istället för kulor med luft mellan fylldes exakt halva burken med ena sorten och andra halvan med den andra sorten. Bra!

chefstomaten