Civiliserat med möte ombord Blå Tåget

Försöka skriva bok mitt i en asfaltering eller bolla idéer om kommande bokprojekt i en trevlig tågkupé? Enkelt val! Skandinaviska Jernbanor har startat tåglinje mellan Göteborg och Uppsala och som ett led i marknadsföringen delade de ut fribiljetter på en julfest jag var på. Sista användningsdag var idag så gissa var jag skriver detta!

Jag älskar tåg och tycker att alla nya initiativ ska premieras så jag och en kollega bokade in oss. Något egentligt ärende till huvudstaden hade vi inte utan vi bestämde oss för att tågresan var målet. Fyra timmars restid åt vardera hållet ger ordentlig och kvalitativ mötestid.

Vi fick en egen sexpersonerskupé åt båda hållen. Rymligt och bekvämt. Med gratis Internet och mycket att prata om fick vi mycket uträttat på uppresan. Tåget heter Blå Tåget och är givetvis blått både inne och ute. Det är gamla klassiska 1:a klassvagnar som fått nytt liv. Den som är gammal nog kommer känna igen sig, det är mest mängden elkontakter som skvallrar om nya tider.

I restaurangvagnen är det vita dukar och bordsservering som gäller. Känns mycket civiliserat och trevligt. Dock vore det bra om det även gick att handla vatten eller kaffe i pappmugg och ta med till sin plats.

Nu börjar det kurra i magen igen, dags att vandra iväg till matsalen, förlåt restaurangvagnen och testa husets räksmörgås på rostat surdegsbröd. Medan vi mumsar kan ni läsa vad GP skrev om Blå Tåget.

PS! Bilderna är tagna med badkameran eftersom storkameran är hos Canon Service Center på underhåll. 

Edit tillagt: Fick frågan vad som skiljer Blå Tåget från andra tåg. Detta var mitt svar.
1) Annat bolag, konkurrens till SJ.
2) Internet är bara koppla upp sig på nät ”Blå Tåget”, inga koder eller inloggningar!
3) Gamla 1:a klassvagnar som fräschats upp, rymligt med nostaligfaktor.
4) Gammal hederlig restaurangvagn med vita dukar och bordsservering. inga plastbestick och micro.
5) Fast pris med helgrabatt, ingen prisdjungel.

Minus i kanten för att hundar inte är välkomna ombord.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)