Full pott för räkmackan på Blå Tåget
Kapten Johanssons räksmörgås med aioli på rostad surdegsbröd på Blå Tåget är en trevlig bekantskap jag rekommenderar. Det mörka brödet var varmt, ägget perfekt kokt med rinnig gula och räkorna goda. Aioli är överlägsen dillmajonäs och andra eländiga geggor som ibland gästar (förstör) räksmörgåsar. Det enda som var lustigt var att ena smörgåsen serverades med ägg och den andra utan. Nu tål inte jag ägg så det blev hyfsat rätt i alla fall (det var jag som fick äggen men de fick vandra över bordet).
Ytterligare en glad överraskning var att de hade vin. Det stod inget i menyn om vin men vid förfrågan visade det sig att det fanns. 49 kronor glaset och 125 kronor för räkmackan är absolut inget överpris.
På hemväg från Stockholm förgylldes vår kupé av den tavla min kompis fyndade under stoppet i Stockholm.
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)
- I spåren av bruket i Ljusnedal - söndag 12 november 2023
- Härjedalsmålarens Erik Wallins ulliga moln i Älvros kyrka - torsdag 2 november 2023
- Underbara franska byfester (varav några hamnat i min bok) - onsdag 18 oktober 2023