Julstämning i Gamla Stan i Stockholm

Vad gör man om man har tre timmar i Stockholm att slå ihjäl och solen skiner? Tar en promenad såklart! Stockholm är verkligen vackert med allt vatten i centrala stan.

På Stortorget i Gamla stan var det full julkommers. Lite för mkt pynt och för lite matvaror för min smak. Visserligen såldes det ost från Jämtland men jag är inte säker på resten av tåget uppskattat om jag burit med mig en kollektion mögelostar hem.

Jag var på utflykt med Blå Tåget och det blev alltså ett varv i Gamla stan. Vilket var roligt för det var åratal sedan jag var där. När jag gick i högstadiet så åkte vi varje onsdag till Gamla stan och gick på exakt samma café och åt en havreboll. På den tiden hade jag inte förstått kaffets allmänt välgörande och hälsosamma verkan.

Denna gång blev det inga havrebollar men min reskompis gjorde ett oväntat fynd. Hon förälskade sig i en tavla och efter en del (ganska mycket) funderande så fick tavlan Jättevallmo följa med hem.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)