Dagens bild: Drottninggatan i Stockholm

En av helgens mest underhållande trådar i sociala medier stod en exkollega för. Hon publicerade ett foto av senaste exemplet av ”Min helg” i SVDs helgbilaga. Om någon har missat fenomenet så går det ut på att en halvkändis på en sida nämner så många inneställen i Stockholm som det går att knöka in på en sida och påstår att detta är vad hen ägnar sig åt på en normal helg. Eftersom i princip alla referenser går mig fullständigt förbi är de en smula bortslösade på mig men de har säkert någon poäng för någon annan.

Helgens variant orsakade en liten stormig tråd, en diskussion handlade om huruvida det var satir alltihopa medan en annan diskussion handlade om hur en helg ser ut i verkligheten. Någon av deltagarna lånade och twittrade ut bilden, den blev i sin tur lånad av en bloggare och det hela utmynnade i en artikel i Dagens Media där intervjuobjektet fick försvara sig att vederbörandes helger ser ut precis så som tidningen beskrivit dem. Kanske inte jämnt men i alla fall i teorin. Eller om man lägger ihop två-tre helger och skönmålar lite. Eller ordentligt. Tänker att det är bra varumärkesbygge.

Intervjuobjektet råkar vara författare och en person jag träffat. Detta ihop med diskussionerna om hur en vanlig dag egentligen ser ut är något jag har tänkt på idag. För skulle jag skriva ner vad jag gjort den här dagen så vete sjutton hur många som skulle tro på den och hur många som skulle tro att jag knött ihop det jag egentligen gjort på fem dagar på en. Dagen har både lågvattenmärken (som att åka hemifrån utan plånbok och glömma deo) och höjdpunkter (fina besked om Mitt Nice). Däremellan har jag hållit kurs. Så här fin utsikt var det under lunchen.

Tisdag betyder kursdag hos #Författarförbundet igen. Idag med lite extra utmaningar i form av krånglande teknik och personer som inte fått plats utan stod på kölista men dök upp ändå. Finns det hjärterum finns det osv... Allt löste sig och jag hade som tur var med extra ex av #författarboken. Bilden är #Drottninggatan vid lunchtid.

Ser du mittstrecket på Drottninggatan? Det består av berömda citat av August Strindberg och är ett konstverk.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 28th, 2015 at 07:59 e m