Konstnärliga bilder av böcker eller nåt

Har du hört något om att jag nyligen gett ut en bok? Jag har för mig att jag eventuellt har nämnt det någon gång. Eftersom jag har en tendens att nämna det ibland har jag ett behov av fler bilder av sagda bok. Det blir ju lite tjatigt att använda samma bild om och om igen. Därför gjorde jag idag det som jag länge längtat efter, tog fram storkameran. Men inte för att fotografera dansande fjärilar, rådjur i skogen eller något annat lättfotat utan för att fotografera böcker. Helst lite intressanta bilder. Jag tänkte att ett snyggt glas med rosé skulle ge de rätta associationerna. Det kanske det gör också i rätt miljö. Men hur jag än vände och vred så gick det inte att komma ifrån att jag försökte fotografera i en svensk villaträdgård. Fel ljus. Fel grönska. Fel allting. Efter en stund gav jag upp och drack upp rosévinet. Det var ganska mediokert. Jag köpte det mest för att flaskan var liten och det var dess enda förtjänst.


När jag ändå höll på med det svåra fotograferandet gav jag mig även på ett par andra böcker. Den med god syn (eller som följer flera av mina webbsajter) känner kanske igen namnet på framsidan. Japp, de är också mina. Innehållet i dem är i princip identiskt men de har olika utsidor. Det ska nu tryckas mer böcker och då är frågan, vitt eller svart? Jag har ställt den lite varstans på nätet och det är riktigt intressant att läsa motiveringarna. Det är väldigt jämnt mellan team vitt och team svart just nu med ungefär tjugo röster på varje. Men team svart har de än så länge de mest övertygande motiveringarna tycker jag. Sedan har det även uppstått ett team båda som är förvånande stort men kanske lite svår att tillfredsställa. Om man nu inte tänker trycka flera upplagor då förstås så att alla kan få köpa en bok med sin favoritfärg…

Ytterligare ett bidrag till #blogg100 – ett inlägg om dagen i hundra dagar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)